Saturday, 27 April 2013

Susu oh susu..

Assalamualaikum..
Hemm..susahnya nak ambik mood nak masuk post baru..padahal ada macam2..ye laa..macam-macam adoo..haha..banyak jugak perubahan semenjak mengandung ni..ni sebab 1st time kan..kena laa sabar banyak2 dan kena laa paham bagaimana menghadapi smua ni..tiap2 hari mual-mual..makan pon xkena..tp mmg selalu lapar..yang tu mmg laa kan..saya dan En.suami pon banyak Google2..ye laa..nak bagi paham..

Ya Allah..bagi laa aku kesabaran yg tinggi..perubahan hormon yg belum pernah rasa..skarang dah ada buku merah dah..dah g klinik..satu-satu aku tanya nurse tu..lepas ni plak step apa..lepas tu plak ape.. nampak muka nurse tu mcm "eh2..blur sungguh budak ni" haha..xkisah laa..mmg blur pon..tp nurse tu baik.. skarang makan asid folik dan garam beriodin untuk masak..xguna garam biasa la..


Buku ibu mengandung..hehe..nurse tulis panjang je.. 20 hb 5 nanti kena gi lagi..sampai laa seterusnya..ish3..
                                Ni lah garamnya..boleh diguna untuk seisi keluarga..

Satu lagi..kena minum susu ibu mengandung..pegi laa survey ngan En.suami..dia yang banyak tau..tgk testimoni pengguna lain kat internet jgk..nak cari yg terbaik.. ingat nak yang S-26..tp xda yang perisa ori laa pulak..ada vanilla n coklat..saya plak xsuka.. So, ambik laa dulu yang ni..

Tapi..susunya agak manis..adoii..kena laa cuba minum jugak..kasi habis..nanti cuba yang lain plak..saya xda masalah ngan susu..cuma harus kurang manis..

      6 scoop untuk sgelas..mual rasa..sbb agak manis..mungkin orang lain ok kot..

Ni lah kandungan dia..smua susu ibu baik..xkisah pon..khasiat dia pon lebih kurang sama je..skarang En.suami minum Anlene sorang2..susu kita dah kena asing2..hehe..Doakan yang terbaik ye..
Terima kasih..



4 comments:

  1. Nanti abis yg ni, kita try bli yg lain plak k... Bykkan bersabar yaa.. Love u so much...

    ReplyDelete
  2. take care, dear!moga semuanya ok

    ReplyDelete
  3. ala...sweet betul..encik abe tolong support..:)

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete